Kopparhusen

Mitt i Norrköpings gamla Industrilandskap skapar vi tillsammans med fastighetsbolaget Klövern en helt ny destination - stadskvarteret Kopparhusen, där livet och näringslivet förenas med lärandet. Här blir det student-, forskar- och vanliga bostäder, restauranger, caféer och kontor.

Det nya kvarteret knyter respektfullt och innovativt med fokus på hållbarhet samman Industrilandskapet genom universitetet, Visualiseringscenter och Norrköping Science Park med den övriga stadskärnan. Läs mer på kopparhusen.se.

Kvarteret med sammanlagt 15 000 kvm, varav 110 student- och forskarbostäder samt 40 lägenheter. Ca 5 000 kvm kontor/handel/restaurang med garage i 2 plan samt en innergård om 1 800 kvm. 

Håll koll på bygget via vår webbkamera >>

Bostäder för många behov

Förutom vanliga studentbostäder så finns ett behov av forskarlägenheter, dvs lägenheter för personer med anknytning till LIU och som behöver bo nära universitet en kortare tid. Läget är perfekt, intill både campus och strömmande vatten. Vi kommer även att bygga ett antal vanliga lägenheter med smarta planlösningar, hög standard och med en innergård i torgmiljö. Vi satsar på att skapa både trivsel och trygghet i ett av Norrköpings mest attraktiva lägen. 

Anmäl dig till vår intressegrupp

Anmäler du dig i vår intressegrupp kommer du att få Nyhetsbrev skickat till din e-post med den senaste informationen om projektet och våra andra projekt.

Minikollektiv 

Vi kommer även att satsa på små minikollektiv. Vi vet att det finns många kompisar som vill bo tillsammans och vi har tidigare skapat ett liknande koncept i Marielund där man kan bo tre kompisar i en trea. De är populära - så nu försöker vi skapa något liknande här, men i en mer organiserad form. Vi kommer att bygga lägenheterna flexibelt, så att de enkelt kan konverteras till vanliga lägenheter om de inte behövs. Klöverns del i projektet är att de bygger kontor och möjlighet till handel i området.

Tidplan

Byggnationen med markarbete mm är nu påbörjad och hela projektet beräknas vara klart i början av 2020. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Lotta Sandberg 011-21 16 92         
Tuija Jansson 011-21 08 35               

E-post:
nyproduktion@hyresbostader.se

Vad händer nu

Just nu pågår pålnings- och spontarbeten och det kommer att medföra extra buller och ev. vibrationer i närområdet. Inför arbetet utförs en riksanalys och besiktning av närliggande fastigheter. Fortlöpande byggprojektinformation finns att läsa här.

Första spadtaget

Fredag 8 september 2017 togs första spadtaget eller murtaget som vi också kallar det. Det utfördes av representanter från Klövern, Hyresbostäder och Linköpings Universitet.

 

  • Kopparhusen

Fakta

Hyra: Ej klart
Antal bostäder: 43 st hyreslägenheter, 72 st studentlägenheter, varav 14 st kombolägenheter
Inflyttning: 2020