Hageby

Hageby är stadsdelen som erbjuder något för både ung och gammal. Här ligger regionens största och mest kompletta shoppingcenter, Mirum galleria, där du köpa allt från de senaste modekläderna, maten och delikatesserna till fredagsmyset eller skruv och mejsel till hemmafixaren.

För dig som är ute efter rekreation eller kanske gillar att plocka svamp ligger Vrinneviskogen ett stenkast bort. För dig som gillar hästar och ridning finns Hageby ridhus alldeles i närheten.

Vill du ta dig in till city, kan du välja att promenera, cykla eller kanske enklast, ta spårvagnen som ringlar genom området och binder samman Hageby med city och Ringdansen. Spårvagnarna går ofta och du når centrala Norrköping på mindre än 10 minuter.

Hageby är en stadsdel som till stora delar byggdes under 60-talet. Övervägande delen är hyresrätter i flerfamiljshus, men här finns också villor och radhus.

Närservice
I Mirum galleria har du ett stort utbud av t.ex. livsmedelsbutiker, klädaffärer, apotek, restauranger, caféer, hälsocenter m.m.

Skolor
Förskola, grundskola, fritidsgård.

Vård
I området finns vårdcentral och folktandvård.

Kommunikationer
Goda kommunikationer med spårvagn.

Övrigt
Stora grönområden och bra innergårdar med lekplatser. Flera äldreboenden finns också i området.