Ektorp

Ektorp ligger precis utanför stadskärnan. Skyddande trafikbommar och lekplatser gör Ektorp till ett barnvänligt område. I området finns allt från ettor till stora femrummare. De flesta husen är trevåningshus, uppförda i mitten på sextiotalet, och en del av lägenheterna på markplan har egen uteplats. Till Norrköping city har du bara tio minuters gångväg.

Det händer mycket i Ektorp och just nu renoveras ett hus i taget för att klara framtidens utmaningar.

I området har vi också stadsodling, biodling och ett insektshotell. En bra utemiljö är viktig för alla. Grön miljö gör oss lugnare och ger en vacker inramning i området. I Ektorp är det inte bara människorna som förhoppningsvis trivs med den gröna växtligheten - det gör även insekterna.

STADSODLING
Det finns ett stort intresse att odla ätbart i Ektorp. Den gemensamma nämnaren för all form av stadsodling är att man planterar, vårdar och skördar. Odlingar är bra eftersom stadsmiljön blir friskare och vi ser ett ökat växt- och djurliv. Grödan tar också upp koldioxid som motverkar den globalauppvärmningen. I området kan du därför få din alldeles egna odling där du odla helt efter tycke och smak.

INSEKTSHOTELL OCH BIODLING
I Ektorp har det under våren 2020 flyttat in nya flygande gäster som bor i vårt nya insektshotell och biodling. Antalet bin minskar nämligen och vi vill hjälpa till på det sätt som vi kan. Vi är först ut på Hyresbostäder med den här satsningen och ser fram emot att fler ska få trivas i Ektorp. Den honung som bina sedan produceras kommer att tas omhand av Norrköpings biodlarförening.

 

Närservice
Livsmedelsbutik, pizzeria, videouthyrning och kiosk.

Skolor
Förskolor, grundskola och gymnasium, fritidsgård.

Vård
Vårdcentral, folktandvård, barnavårdscentral.

Kommunikationer
Goda bussförbindelser i området.

Övrigt
Lekplatser, grönområden. Gångavstånd till Motala Ström, Folkets Park och Idrottsparken.

Seniorboende
I Ektorp ligger också vårt omtalade seniorboende Utsikten. Lägenheterna finns i olika storlekar och prislägen och standarden är genomgående mycket hög.

 

Fler bilder nedan, klicka för större bild