Himmelstalund

På uppdrag av Norrköpings kommun ansvarar Hyresbostäder för uthyrning av bostäder i Himmelstalunds herrgård. För övrig förvaltning m.m. ansvarar kommunens entreprenör. Vid vakanser publicerar vi dessa lägenheter under Lediga lägenheter, där du som är intresserad kan anmäla ditt intresse direkt eller genom att kontakta Botorget på 011-21 16 00. 

3 lägenheter

I dag finns 3 lägenheter som förvärvades av Norrköpings kommun i början av 1930 talet. 2 lägenheter finns i huvudbyggnaden och en i östra flygeln. Det rör sig om tre lite större lägenheter om 4,5 eller 7 rum och kök. Mer information om respektive lägenhet publicerar vi i samband med att vi har en ledig lägenhet.

Området

Här bor man i direkt närhet till Motala ström och Åbackarna som är ett uppskattat promenadstråk. Under sommartid kan du ta en lättare lunch eller fika i mysiga Färgargården som ligger vackert utmed Motala ström. Stora grönområden och promenadstråk utmed strömmen och Åbackarna med bl.a en färgrik rhododendrondal.

Byggnadsminne

Himmelstalunds herrgård är ett byggnadsminne. Det innebär att byggnaderna inte får rivas eller byggas om till det yttre eller på annat sätt förändras. För herrgården gäller också ett interiört skydd.

Närservice

Livsmedelsbutik, kiosk, pizzeria, apotek inom gångavstånd.

Skolor

Förskola, grundskola, gymnasium inom gångavstånd.

Vård

Vårdcentral, folktandvård i Kneippen.

Övrigt

Enligt uppgift har man under 1800-talet anlagt en park av engelsk typ runt herrgården, men av denna finns endast enstaka träd kvar. Möjligen kan man skönja resterna av parken på udden österut mot femöresbron. Från herrgården leder en stor allé mot brunnsområdet.