Antagen HT2020 och söker studentbostad?

Vi behöver ditt antagningsbesked

Antagen till HT2020 vid LiU eller YH-utbildning i Norrköping? Innan du kan söka studentbostad så behöver vi ditt antagningsbesked. Vi får automatiskt antagningsbeskeden från UHR, men det kan ta någon dag innan antagningsbeskeden är registrerade. 

Har du anmält ditt intresse på en studentbostad och får upp ett felmeddelande att vi saknar ditt antagningsbesked? Var god och skicka ditt antagningsbesked till info@studentbo.se. Vi önskar få pdf-dokumentet som finns att ladda hem från antagning.se (kan dröja några timmar innan de läggs upp). Vi behandlar ditt ärende så fort vi kan och bekräftar via mail när du kan söka studentbostad hos oss.

Registrera dig på Mina sidor

Innan du kan söka bostad hos oss behöver du registrera dig och skapa ett konto på Mina sidor. Var noga med att fylla i önskat inflyttningsdatum. Vi utgår, om möjligt, från önskat inflyttningsdatum när vi skickar ett hyresavtal till dig under juli/augusti. 

Så går uthyrningen till

Under sommarperioden (1/6-31/8) gäller snabb uthyrning, vilket innebär att Studentbo skickar avtal direkt, och svarstiden för erbjudet avtal är ca två dagar. Under denna period tillämpas inte kötid, istället prioriteras nya studenter vid Campus Norrköping utanför pendlingsavstånd. Den person som först anmäler sig på respektive lägenhet får normalt även ett avtalsförslag.

Du kan anmäla intresse på 10 lägenheter åt gången. Det går ej att rangordna intresseanmälningarna så anmäl dig endast till de bostäder du önskar bo i. Vi rekommenderar att du anmäler ditt intresse på lägenheter även om det är flera bostadssökande som redan har anmält sitt intresse på den specifika lägenheten. Det är inte alltid det är en prioriterad bostadssökande som står framför dig i kön, och övriga sökande kan även erbjudas avtal på andra lägenheter, vilket flyttar fram dig i kön på den specifika lägenheten.

Var aktiv och gå dagligen in och anmäl ditt intresse på våra bostäder. Vi skriver kontinuerligt avtal under dagarna. Bostäder som bostadssökande har tackat nej till publiceras på nytt under ”Lediga studentlägenheter".

Har du blivit erbjuden ett hyresavtal? Var god läs igenom avtalet noggrant och notera villkoren, avtalstid och hyra, så att det stämmer överens med vad du förväntat dig. Du har ca två dagar på dig att tacka Ja eller Nej till avtalet. Vi tillämpar normalt digital signering vid hyresavtal. Läs mer om digital signering.

Önskar du visning av bostaden under svarsperioden kontaktar du nuvarande hyresgäst, alternativt Studentbo om hyresgästen är avflyttad. Vi har inga bilder på enskilda bostäder.

Skapa ny intresseanmälan

När du har tecknat ett avtal hos oss nollställs dina köpoäng och du har 14 dagars karenstid innan du kan anmäla intresse för en ny bostad. Du måste logga in på Mina sidor och förnya din intresseanmälan. Poängen börjar räknas direkt efter att du har förnyat din intresseanmälan, sökande får tillgodoräkna sig antal ködagar med 1 poäng per dag från att intresseanmälan är gjord. Intresseanmälan gäller 12 månader och måste förnyas varje år. Förnyar du inte din intresseanmälan blir du avregistrerad och förlorar dina köpoäng.

Hämta nycklar och flytta in

Nycklarna till din bostad hämtar du på Studentbos kontor, Bredgatan 46. Glöm inte att den första hyran ska vara betalad innan du hämtar ut nycklarna. Ta med legitimation. Tänk på att hålla social distansiering vid nyckelhämtningen. För att undvika köer önskar vi att endast avtalsägaren hämtar ut nyckeln. 

Du kan tidigast flytta in från det datum som hyresavtalet anger. Är inflyttningsdagen en lördag, söndag eller helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag.

Kombo/Bostadspool

Har du inte hittat en bostad och terminstarten börjar närma sig? Kan inte Studentbo hjälpa till med en studentbostad så kan du kontakta Kombo/Kårservice för hjälp. Läs mer här.

Läs mer

- Bostadssökande
- Våra hus
- Frågor och svar
- Kombo/Bostadspool
- Digital signering