Caroline är projektledare på Projekt & Inköp

 

Caroline Johansson är utbildad byggnadsingenjör och har jobbat på Hyresbostäder i drygt tre år. Hon tillhör avdelningen Projekt & Inköp där hon arbetar med våra bygg – och renoveringsprojekt. Vi var nyfikna på Carolines uppgifter på företaget så vi bad att få träffa henne så vi kunde lära oss mer om jobbet som projektledare.


Vad arbetar du som?

Jag arbetar som projektledare för våra byggprojekt vilket innebär att jag har hand om olika typer av projekt som rör underhåll av våra fastigheter, men även akuta skador som måste åtgärdas. Just nu är vi igång med att planera och projektera nästkommande års projekt. De hus som ska renoveras, tak som ska målas eller bytas etc. Det kan vara alltifrån mindre projekt som fönstermålning och trapphusmålning till större totalrenoveringar.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Det är många projekt som pågår samtidigt och när det är större arbeten håller jag ofta i byggmöten, träffar våra entreprenörer och pratar om det aktuella projektet – hur arbetet går, om det har dykt upp några hinder, hur ekonomin ser ut m.m. Självklart har jag mycket kontakt med hyresgästerna också. Ska vi t ex renovera några lägenheter så måste vi ju informera dem om vad som ska hända och försöka få deras förståelse för att huset behöver rustas upp. Mitt arbete är väldigt varierande. Oftast är jag iväg och besöker våra projekt för att se hur det ser ut på arbetsplatsen, men jag kan även ha dagar på kontoret där jag planerar inför kommande arbeten, tar in prisförslag och går igenom ritningar.

Vad är roligast med ditt jobb?

Jag tycker det är väldigt roligt med ledarskapsbiten, att samordna. Att både ha kontakt med entreprenörer och hyresgäster och samtidigt se processen flyta på, jag gillar liksom att vara mitt i allt det här. Självklart är ju resultatet spännande att se när projektet är färdigt. Från att kanske ha besökt en hyresgäst som ska få sitt badrum renoverat och tycker att processen kommer bli lite jobbig – till att i slutskedet märka att hyresgästen är otroligt nöjd över både resultatet och vårt arbete. Det är roligt att vara med om!

Är det något du tycker är svårt som projektledare?

Ja, det svåraste är ju att nå dit säger Caroline och skrattar. Man vill få allting att klaffa så bra som möjligt. Att projektet börjar i tid, hålla i budgeten och framförallt inte göra några stora missar. Allt kräver ju en bra planering, men är man ute i god tid så går det oftast bra.

På vilket sätt är Hyresbostäder en bra arbetsgivare?

Vi har ett väldigt bra klimat på företaget. Jag tycker om alla medarbetare och det är ingen som jag känner att jag inte fungerar tillsammans med. Jag upplever att alla gör sitt yttersta för att vi ska trivas på jobbet och alla ställer upp för varandra och det kommer man långt på.