Johan är områdesansvarig i Ringdansen

Johan Rundalen har jobbat på Hyresbostäder i 11 år och är nu inne på sitt tioende år som områdesansvarig. Johan håller till ute i Ringdansen och vi träffade honom på områdeskontoret för att ställa några frågor om hans yrkesroll på företaget.


Johan, vad gör en områdesansvarig?

En områdesansvarig har en ganska bred yrkesroll och vi fördjupar oss egentligen inte inom något specifikt arbetsområde. Vi har framförallt ett stort kundansvar gentemot hyresgästerna som bor här, ser till så att de trivs i bostadsområdet och har det bra. Just nu diskuterar vi mycket om hur hyresgästerna upplever tryggheten i området och hur vi kan förbättra den. Vi ansvarar för våra fastigheter i området, både att utveckla husen men också stadsdelen de ligger i. Att marknadsföra Ringdansen och göra det attraktivt tycker vi är otroligt viktigt så det arbetar vi mycket med. Vi samverkar även en del med andra i området, så som skolor, företag och organisationer.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Den kan vara väldigt varierande. Jag är arbetsledare för bovärdarna i området och är därför i kontakt med dem en hel del om dagarna. Mina vardagar kan annars bestå av alltifrån att göra hembesök hos hyresgäster där vi t ex tar underhållsbeslut kring golvbyte eller tapetsering till att reda ut olika störningsärenden som uppkommit i området. Jag beställer även underhållsarbeten som ska göras i området, besiktigar lägenheter vid utflytt och kontrollerar Ringdansens offentliga miljöer så det är en trevlig och trygg plats att vistas på som hyresgäst.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att träffa människor är en av de roligaste sakerna med mitt arbete. När man jobbar som områdesansvarig måste man vara utåtriktad och ha ”en social ådra”. Något jag brinner extra mycket för och som driver mig framåt är organisationsfrågor och personalfrågor, det tycker jag är intressant.

Johan jobbar en hel del med arbetssättet LEAN som vi använder oss av inom företaget. Han stöttar medarbetare och chefer internt och försöker förbättra och effektivisera arbetsuppgifterna på bästa möjliga sätt. (LEAN är kort och gott en teori som baseras på att maximera kundnyttan, men samtidigt minimera arbetet).

På vilket sätt är Hyresbostäder en bra arbetsgivare?

Det är alltid en god stämning på företaget, oavsett vart man kommer. Alla medarbetare är väldigt givmilda och det finns ingen hierarki någonstans på något sätt. Företaget ger oss alltid möjligheten att gå på utbildningar och det är något jag verkligen uppskattar. Det finns även stora möjligheter att växa inom företaget, det har vi sett flera exempel på den senaste tiden. Hyresbostäder tänker utmanande och i nya banor hela tiden vilket är väldigt roligt, det finns ett driv inom företaget. Jag trivs otroligt bra här!