Unga Hem 18-24 år

 

Är du mellan 18 – 24 år letar efter ditt egna, kanske första, hem? Nu finns det speciella ungdomslägenheter där du får vara max 24 år fyllda för att kunna få ett hyresavtal. Vi kallar dom för Unga Hem och du hittar dem under Lediga lägenheter när det finns några lediga.

Genom att varje månad öronmärka ett antal lediga 1:or och 2:or för er som är i åldern 18-24 år hoppas vi kunna ge fler av er möjligheten att komma in på bostadsmarknaden. På ett år räknar vi med att kunna erbjuda ett 30-tal lägenheter exklusiva för unga sökanden. Här söker ni på lika villkor, det är fortfarande köpoängen som avgör i slutändan, men det är alltid någon under 24 år som får en bostad.

  

Registrera dig i kö från den dag du fyller 16 år

          

Så se till att du är registrerad i vår bostadskö. Från och med den dag du fyllt 16 år kan du registrera dig. Det gör du här >>

Du måste sedan minst en gång per år förnya din registrering för att vi ska veta att du fortfarande är intresserad. När du fyllt 18 år kan du sedan börja söka lägenheter som du är intresserad av. Som vanligt är det köpoäng som avgör vilken plats du får och ytterst är det sedan hyresnivåer och inkomst som också påverkar om det blir du som får den eller inte.

Symbol med ett U

De lägenheter som är undantagna för dig som är max 24 år har en märkning som säger om den är prioriterad för 18-24 år eller inte. Leta efter symbolen ”U” och du har hittat till Unga Hem. Självklart kan du även söka alla andra lägenheter, men då är du i samma kö som alla andra sökande.