Kopparhusen Studentbo

Mitt i Norrköpings gamla Industrilandskap skapar vi tillsammans med fastighetsbolaget Klövern en helt ny destination - stadskvarteret Kopparhusen där livet och näringslivet förenas med lärandet. Här skapas en mix av lägenheter för studenter, forskare och Norrköpingsbor tillsammans med restauranger, caféer och kontor.

Det nya kvarteret knyter respektfullt och innovativt samman Industrilandskapet genom universitetet, Visualiseringscenter och Norrköping Science Park med den övriga stadskärnan. Läs mer på kopparhusen.se.

Anmäl ditt intresse - senast 31/12

Intresserad av att flytta till Kopparhusen? Anmäl ditt intresse genom att klicka på knappen "Anmäl intresse" till höger. Sista anmälningsdag är 31 december. För att du ska vara behörig att söka studentbostad krävs att du är antagen vid Linköpings Universitet (LiU) eller Yrkeshögskolan (YH) i Norrköpings kommun. 

I början av nästa år kommer vi att sammanställa alla anmälningar och ta kontakt med er som har anmält sitt intresse (som är behörig att söka studentbostad) för att hitta det boendet som passar dig bäst.

Anmäla intresse för kombolägenhet

Sugna på att bo tillsammans i en kombolägenhet? För att anmäla erat intresse så behöver varje enskild person anmäla sitt intresse enligt ovan. Utöver det rekommenderar vi att ni även mailar Studentbo, info@studentbo.se, och meddelar vilka personer som önskar flytta in tillsammans. När anmälningstiden är över tar vi kontakt med er för att hitta just erat boende. 

Inflytt maj 2020

Kopparhusen beräknas stå färdigbyggt under våren 2020. Målsättningen är att inflyttning sker i maj månad 2020. 

Vart ligger Kopparhusen?

Kopparhusen byggs i industrilandskapet och samverkar för att skapa en sammanhängande kärna med LiU, Visualiseringscenter och Norrköping Science Park. Kvarteret byggs på den före detta parkeringsplatsen där Södra Grytsgatan, Kungsgatan och S:t Persgatan möts. Studentlägenheterna ligger i huskroppen som följer Södra Grytsgatan.  

Lägenheterna

Projektet bidrar till stadsutvecklingen genom att ett av stadens centrala studentbostadsområden får fler lägenheter av hög kvalitet. Kopparhusen består av 29 stycken 1:or med eget kök och badrum, 29 stycken 2:or med eget kök och badrum. Alla lägenheter har balkong.

Vi satsar även på 16 stycken kombolägenheter som är ett toppmodernt gemensamt boende med eget rum, delad WC/dush/kök och stora, generösa gemensamma ytor inklusive balkong. Varje kombolägenhet delas av fyra personer. Kombolägenheterna har egen tvättmaskin. Komboboendet är möblerat, både i rum och i de gemensamma ytorna. Är du sugen på att flytta ihop med dina kompisar? Eller vill du lära känna nya människor? Då är komboboendet för dig.  

  • Antal rum: 122
  • Avstånd till Campus: 400 m.
  • Avstånd till Centrum: 750 m.
  • 1 rum och pentry/kök med dusch/WC. Omöblerade. Antal: 29 st. Yta: 21-27 kvm. 10-månadershyra.
  • 2 rum och pentry/kök med dusch/WC. Omöblerade. Antal: 29 st. Yta: 26-31 kvm. 12-månadershyra. 
  • Kombolägenhet. Möblerade. Antal: 16 lägenheter med 4 rum i vardera lägenhet. Yta: 119-122 kvm, rummen 8-10 kvm. 10-månadershyra. 
  • Värme ingår i grundhyran. El och kall- och varmvatten debiteras separat efter förbrukning (IMD) i lägenheterna. I kombolägenheterna ingår även el, kall- och varmvatten i grundhyran. 
  • Alla lägenheter har balkong.

Nedanstående bilder är illustrerade. 

Närområdet

Närhet till Campus, livsmedelsbutik, vårdcentral, folktandvård, restauranger, pubar, nattklubb, biograf, konserthus, badhus, teater och muséer. 

Gemensamma ytor

På innergården för kvarteret Kopparhusen så kommer ett torg att växa fram. Det kommer att finnas restauranger och inbjudande uteserveringar. 

På bottenplan mot Södra Grytsgatan kommer det att finnas ett allrum för de boende i studentlägenheterna. 

På samma våningsplan som allrummet kommer det att finnas ett leveransrum med Instaboxar så att de boende i kvarteret enkelt och smidigt ska kunna ta emot beställda paket och leveranser. I leveransrummet kommer även ett provrum att finnas och möjlighet att via Instabox enkelt skicka tillbaka ej önskade leveranser. 

Individuell mätning av vatten

Att hushålla med vatten och energi är viktigt för miljön och din ekonomi. Därför använder vi individuell mätning av varm- och kallvatten, och du betalar bara för det du själv förbrukar. Kostnaden för vatten betalas i efterskott med två månaders eftersläpning. Mer information finns att läsa i vår folder om individuell mätning.

  • Kopparhusen Studentbo

Fakta

Antal rum: 1-2 rum och kök & kombolägenheter
Boarea: Lägenheter: 21-31 kvm.
Kombolägenheter: 119-122 kvm
Antal bostäder: 122 lägenheter/rum
Inflyttning: Våren 2020

Kontakta oss

Studentbo: 011-21 16 70
E-post: info@studentbo.se
Besök oss gärna
Studentbo
Bredgatan 46 (mittemot universitetet)