Kopparhusen Studentbo

Mitt i Norrköpings gamla Industrilandskap skapar vi tillsammans med fastighetsbolaget Klövern en helt ny destination - stadskvarteret Kopparhusen där livet och näringslivet förenas med lärandet. Här skapas en mix av lägenheter för studenter, forskare och Norrköpingsbor tillsammans med restauranger, caféer och kontor. Läs mer på kopparhusen.se.


Sök lägenheter

Klicka här för att komma till Kopparhusens lägenheter och för att anmäla ditt intresse på önskad lägenhet. Du kan anmäla ditt intresse på fem lägenheter under etapp 1 och etapp 2. Under etapp 3 (kombolägenheter) kan man anmäla intresse på tio lägenheter/rum. 


2020-03-24 - Etapp 3 publicerad

Sista chansen att söka bostad på Kopparhusen! Nu har vi lagt upp den tredje och avslutande etappen i uthyrningen för Kopparhusen. Sex stycken kombolägenheter, med vardera fyra rum, finns att söka. Du kan anmäla ditt intresse på sammanlagt tiolägenheter under etappen. Lottning avgör vem som tilldelas ett hyresavtal.

Är ni ett gäng vänner som vill bo tillsammans, eller vill du bo tillsammans med andra i stora gemensamma ytor, då är kombolägenheten för dig. Etappen avslutas söndag 29 mars. Efter att etappen avslutas kommer avtalsskrivning att påbörjas.


2020-03-16 - Etapp 2 avpublicerad

Etapp 2 är avpublicerad och vi behandlar intresseanmälningarna. Under veckan kommer vi att skicka avtal på lägenheterna. Etapp 3 kommer att publiceras under nästkommande vecka (v.13).


2020-03-09 - Etapp 2 publicerad

Uthyrningen för studentlägenheterna på Kopparhusen fortsätter med den andra uthyrningsetappen. Etappen består av tio 1 rum och kök och tio 2 rum och kök. Du kan anmäla ditt intresse på sammanlagt fem lägenheter under etappen. Lottning avgör vem som tilldelas ett hyresavtal. Glöm inte att rangordna lägenheterna. Etappen avslutas söndag 15 mars. Efter att etappen avslutas kommer avtalsskrivning att påbörjas.


2020-03-02 - Etapp 1 avpublicerad

Etapp 1 är avpublicerad och vi behandlar intresseanmälningarna. Under veckan kommer vi att skicka avtal på lägenheterna. Information om när etapp 2 publiceras kommer att läggas upp här och under Nyheter på studentbo.se.  


2020-02-24 - Etapp 1 publicerad

Etapp 1 är publicerad. Etappen består av tio 1 rum och kök och tio 2 rum och kök. Du kan anmäla ditt intresse på sammanlagt fem lägenheter under etappen. Glöm inte att rangordna lägenheterna. Etappen avslutas måndag 2 mars kl. 08.00. Efter att etappen avslutas kommer avtalsskrivning att påbörjas. 


Kopparhusen uthyrningsinformation 

Anmälningsperioden för att anmäla sitt intresse för studentlägenheterna på Kopparhusen har passerat, och vi går nu vidare med uthyrningen av lägenheterna i huset. Intresset har varit mycket högt och vi har fått in flera hundra intresseanmälningar. Inflyttning i Kopparhusen sker från 1 maj.

Uthyrningsregler

Uthyrningen kommer att ske via studentbo.se och Mina sidor. För att du ska vara behörig att söka studentbostad i Kopparhusen krävs att du är antagen vid Linköpings Universitet (LiU) eller Yrkeshögskolan (YH) i Norrköpings kommun. Får du felmeddelande att vi saknar antagningsbesked när du anmäler ditt intresse på en bostad så skickar du ditt antagningsbesked till info@studentbo.se. Vi kan därefter verifiera dig som behörig sökande.

Uthyrning uppdelad i etapper

Uthyrningen av Kopparhusen kommer att delas upp i tre olika uthyrningsetapper. Under den första etappen är det 1:or och 2:or som hyrs ut. Uthyrningen  kommer att styras av nuvarande köpoäng hos Studentbo.

Under den andra etappen är det återigen 1:or och 2:or som hyrs ut, men denna gång med lottning. De personer som anmäler intresse kommer att tilldelas en slumpartad köpoäng, som sedan styr uthyrningen och vem som erhåller respektive lägenhet.

Under den tredje etappen kommer vi att hyra ut kombolägenheter. Etappen kommer att använda samma tillvägagångssätt som under etapp 2 med lottning.

Lägenheterna för Kopparhusen kommer att läggas upp under Ledigt just nu på studentbo.se. Du hittar även lägenheterna via länken (efter att etappen har påbörjats): Hyresbostader.se/StudentKopparhusenUthyrning

Varje enskild etapp kommer att vara publicerad i ca en vecka. Den första etappen kommer att publiceras under vecka 9. När etapp 1 är avslutad går vi vidare med att skriva avtal på lägenheterna och påbörjar etapp 2. Efter att etapp 2 är avslutad kommer etapp 3 att påbörjas. Information om etapperna kommer att publiceras på studentbo.se. Anmäl dig endast på lägenheter du önskar teckna avtal på.

Rangordna dina intresseanmälda lägenheter

Under etapp 1 och etapp 2 kommer du att kunna anmäla ditt intresse på fem lägenheter per etapp. Under etapp 3 (kombolägenheter) kommer du att kunna anmäla intresse på tio lägenheter. För att vi ska veta vilken lägenhet du föredrar att teckna avtal på behöver du rangordna lägenheterna från 1-5 respektive 1-10, där 1 är den lägenhet du prioriterar högst. Rangordningen gör du via Mina sidor under Intresseanmälningar.

Lägenhetsinformation

Under respektive lägenhet på vår hemsida kan du anmäla ditt intresse på den specifika lägenheten. Här kan du se lägenhetens hyra, ytstorlek, om det är 10 eller 12 månadershyra, vad som ingår i lägenheten etc. Här hittar du planritning över lägenheten. På studentbo.se – Våra hus – Kopparhusen hittar du våningsritningar. Du kommer även att kunna se illustrerade bilder över hur det kan se ut i en lägenhet. Observera att bilderna är illustrerade och verkligheten kan komma att skilja sig från bilderna. Bilderna representerar inte den enskilda lägenheten. På Studentbos kontor har vi vid behov utskrivna lägenhetsritningar och våningsplansritningar. 

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda visning på bostäderna i Kopparhusen eftersom det fortfarande är en byggarbetsplats.

Avtalsskrivning

När datumet för etappen är avslutat går processen vidare med avtalsskrivning. Den person med högst köpoäng (enligt kö/lottning) på respektive lägenhet kommer att få ett digitalt avtal skickat till sig via Mina sidor. Personen som har erbjudits avtalet har sedan två dagar på sig att signera avtalet med bankID, alternativt kontakta Studentbo för signering på plats på Studentbos kontor. Tackar man Nej till avtalet placeras man sist i kön för alla sina intresseanmälda lägenheter under etappen. Avtalet går sedan vidare till nästa person i kön.

Observera att dina köpoäng hos Studentbo kommer att nollställas efter att du har skrivit avtal på en ny lägenhet. Detta gäller även om du får ett avtal under lottningsetappen. Skapa en ny intresseanmälan efter att du har signerat ett avtal för att återigen ställa dig i vår bostadskö.

Kombolägenhet

För att man ska ha möjligheten att bo tillsammans med vänner i en kombolägenhet kommer den hyresgäst som har högst köpoäng på respektive kombolägenhet att kunna välja övriga hyresgäster i kombolägenheten (under förutsättning att de övriga hyresgästerna är behöriga att söka studentbostad). Eventuella tomma rum i kombolägenheten kommer sedan att gå vidare till nästkommande i kösystemet.

Kontaktinformation

Har du frågor kring uthyrningen är du välkommen att kontakta Studentbo.
Mail: info@studentbo.se
Tel: 011-21 16 70

  • Kopparhusen Studentbo

Fakta

Antal rum: 1-2 rum och kök & kombolägenheter
Boarea: Lägenheter: 21-31 kvm.
Kombolägenheter: 119-122 kvm
Antal bostäder: 122 lägenheter/rum
Inflyttning: Våren 2020

Kontakta oss

Studentbo: 011-21 16 70
E-post: info@studentbo.se
Besök oss gärna
Studentbo
Bredgatan 46 (mittemot universitetet)