Mer om Dalkarlen

Serviceanmälan

Felanmälan vid fel i lägenhet eller allmänt utrymme, görs till Studentbo. Anmälda fel åtgärdas av Bovärden eller lämplig entreprenör. Meddela om du lämnar lägenhetsnyckel eller om du vill boka tid. 

Jour

Efter kontorstid anmäls AKUTA fel och störningar till Fastighets- och Trygghetsjouren, 011-21 16 70.

Boråd

Ett Boråd är en lokal hyresgästförening ansluten till Kårservice. Borådet är din organisation för gemensamma boendefrågor och del av hyran går till Borådet för gemensamma utgifter i huset.

Låsöppning

Har du glömt eller tappat din nyckel? Kontakta Studentbo under kontorstid, övrig tid till Jouren. Låsbyte sker om lägenhetsnyckeln förlorats (låsbyte krävs ej på Kvarngatan 3 som använder iLOQ-lås). Vid låsbyte, låsöppning eller borttappad tagg/nyckel faktureras du kostnaden. 

TV

Grundutbud för kabel-TV ingår i hyran (ej TV-licens). Kabel-TV-leverantör är Com Hem. För utökat kanalutbud kontaktas Com Hem.

Kvarngatan 3 har ej kabel-TV via Com Hem utan TV via bredbandsuttaget. I varje lägenhet ingår en digital box med Must Carry-utbud (SVT:s kanaler och TV4). Kort i digitalbox för Must Carry krävs ej. För utökat kanalutbud, frågor eller felanmälan kontakta Bredbandsbolaget, 0770-777 000. TV-licens ingår ej.

Internet

Internet, 100/10 Mbit/s, via Bredbandsbolaget ingår i grundhyran. Anslut din dator till lägenhetsuttaget och starta en webbläsare för registrering av abonnemang. Du ska inte betala Bredbandsbolaget för denna tjänst. Vid tekniska problem kontaktas Bredbandsbolaget på 0770-777 000.

Betaltvättstuga

Tvättstuga för S:t Persg. 67A (samt för boende på Kvarngatan 9) finns innanför entrén från gården. Tvättstugan för 69A (samt boende på Kvarngatan 5-7) är belägen vid entrén mot S:t Persg. Tvättstugan för Kvarngatan 3 finns på entréplan. Bokning sker via den elektroniska tavlan i respektive uppgång eller via www.studentbo.se. Varje start av tvättmaskin debiteras med en separat avgift på hyresavin, f.n. 7 kr/tvätt. I denna avgift ingår allergivänligt tvättmedel. Väljer du att även använda sköljmedel tillkommer 1 kr/tvätt. Du ansvarar själv för att tvättstugan och maskiner är rena, när du lämnar.

Hyresbetalning

Hyran betalas alltid månadsvis i förskott. Saknar du hyresavi, kontakta Studentbo. Det finns möjlighet till autogiro samt E-faktura. Önskar du att använda dig av E-faktura väljer du Hyresbostäder i Norrköping AB hos din E-bank.

Porttelefon

Vid entré till innergården vid Kvarngatan 3 och 9 finns porttelefon för besökare. Porttelefonen kopplas automatiskt till det telefonnummer du har registrerat på studentbo.se. Den besökande söker reda på ditt namn i displayen och ringer sedan till din telefon via porttelefonen. Du svarar och trycker (5) ”femma” för att öppna porten.

Vid S:t Persgatan 67 och 69 finns porttelefon som är kopplad till en telefon i din lägenhet som du använder för att öppna entrédörrarna. 

Cykelförvaring

Cykelrum finns två stycken i det gröna huset på gården. Cykelställ finns på gården. 

Lägenhetsförråd

Lägenhetsförråd finns i 67A, på östra kortsidan av 69 samt i det gröna huset på gården. Du kan hyra ett förråd till en låg månadskostnad.

Gemensamt kök och allrum

I stort sett varje korridor har ett gemensamt kök. Varje korridorrum har eget skåputrymme i köket. Ni delar på spis, micro, kyl/frys. Ni ansvarar gemensamt för att köksavfall tas ner till soputrymmet samt för daglig rengöring av köket. Köket utgör även ett allrum.

I Kvarngatan 3 finns ett gemensamt bokningsbart allrum tillgängligt för alla på Dalkarlen. Bokning sker via bokningstavla eller via studentbo.se.  

Uteplats

På gården finns en gemensam uteplats med bänkar och bord och två grillplatser.

Sopor

Sopor källsorteras och lämnas i soprummet, som finns i valvet vid ingången från Kvarngatan. Grovsopor, möbler m.m. får du ta själv ta ansvar för och forsla bort till Returpunkten.

Brandlarm

Det finns ett utrymningslarm för brand. Det är inte direktkopplat till Räddningstjänsten. Om larmet går följ föreskrifterna i huset. Om det är ett fellarm ring 011-21 16 70 (dygnet runt) för att få stopp på larmet. Kvarngatan 3 har elförsörjda brandvarnare, men inget utrymningslarm.

IMD Kvarngatan 3

För Kvarngatan 3 ingår ej el och vatten i hyran utan mäts och debiteras separat efter förbrukning. Avgiften debiteras på din hyresavi en månad i efterhand. Vid avflyttning debiteras kostnaden på separat faktura. Du kan följa din förbrukning via ”Mina sidor” på studentbo.se.

För S:t Persgatan 67-69 och Kvarngatan 5-9 ingår el och vatten i grundhyran. 

Kontakt:

Studentbo, Bredgatan 46
granne med Campus)
E-post: info@studentbo.se
Tel: 011-21 16 70