Bredband och TV


Open Universe är kommunikationsoperatör

För att kunna erbjuda dig som hyresgäst ett stort utbud av tjänster inom bredband, telefoni och TV har vi valt att uppgradera vårt bredbandsnät. Vår kommunikations-operatör och samarbetspartner är Open Universe som är en del av Telenor-koncernen.

Vi kan erbjuda dig som hyresgäst tillgång till ett stort antal tjänster och du kan välja bland många olika tjänsteleverantörer i vårt öppna nät. 

Öppet nät

Öppet nät innebär att du via bredbandsuttaget kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer av bredbands, telefoni och TV-tjänster. Du startar upp ditt abonnemang genom att ansluta en nätverkssladd till uttaget och öppna din webbläsare. Där kan du välja vilken leverantör du vill ha genom att direkt på skärmen jämföra priser och villkor. 

Bredbandsuttag i vardagsrummet

Vi har tillsammans med vår kommunikationsoperatör Open Universe installerat en särskild box (s.k. CPE) i varje lägenhet. Vi har även installerat ett bredbandsuttag i vardagsrummet i de lägenheter där detta saknades. Är du nyinflyttad och saknar bredbandsuttag i ditt vardagsrum? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi gärna till!

 

KOMMUNIKATIONSOPERATÖR (KO): är en samordnare av olika tjänsteleverantörer som du kan välja mellan. KO ser till att konkurrensneutralitet råder och att infrastrukturen fungerar. Resten hanteras av varje tjänsteleverantör. 

TJÄNSTELEVERANTÖR: är den leverantör som du väljer för tjänster som t ex bredband i vårt öppna nät. Det är alltid tjänsteleverantören du kontaktar om du har frågor om ditt abonnemang, vill göra en felanmälan eller vill avsluta dina tjänster.