Hyrespolicy

Uthyrningspolicy lokaler

Vad roligt att du vill läsa mer om vår lokaluthyrning. Här har vi samlat de viktigaste punkterna i vår uthyrningspolicy så att du som letar lokal enkelt och lätt kan läsa på hur vi jobbar med lokalfrågor och vilka kriterier som ligger till grund i vår uthyrning.

Grundprinciper i vår uthyrning

De verksamheter som vi avser teckna avtal med ska vara lämplig för lokalen och området i stort. Vi arbetar inte med ett regelrätt kösystem utan fördelning av lediga lokaler sker i dialog med respektive intressent. Vi vill försöka uppnå en bra mix av olika sorters verksamheter i våra områden.

Vem kan godkännas som hyresgäst?

  • Endast verksamheter registrerade som aktiebolag, handelsbolag, förening eller enskild firma kan hyra lokal hos oss. Undantag kan göras för privat förhyrning
  • Kreditvärdigheten skall vara god och utan betalningsanmärkningar
  • I vissa fall krävs ekonomisk säkerhet, t ex bankgaranti eller borgensman
  • Referenser ska på begäran uppvisas
  • Momsregistrerade lokaler hyrs i första hand ut till momspliktiga verksamheter

Hyresnivå

Aktuell hyra är alltid en förhandlingsfråga och beror bland annat på vilka förändringar som behöver göras i lokalen samt vilken avtalslängd som är aktuell. Lokalens standard (slitage, ytskikt mm), läge samt nödvändiga anpassningar efter hyresgästens önskemål tas med i beräkningen vid en förhandling.

Avtalstid

Avtalstiden är en förhandlingsfråga, men oftast 3 år och vi vill att hyresgästen har för avsikt att driva verksamheten under hela avtalstiden

Har du frågor?

Vi förstår att du som funderar på att hyra en lokal har många frågor och vi ska göra allt vi kan för att ge så klara svar som möjligt. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss!