Inflyttning

Börjar det bli dags att flytta in? Vi passar på att ge några tips om saker som kan vara bra att känna till vid inflyttningen. 

När kan du flytta in?

Du har rätt att flytta in från klockan 12.00 dagen när ditt hyresavtal börjar att gälla. Är inflyttningsdagen en lördag, söndag eller helgdag sker inflyttningen nästkommande vardag. 

Vid en eventuell överenskommelse om tidigare inflyttning med avflyttande hyresgäst  krävs ett skriftligt godkännande från avflyttande hyresgäst för tidigare utlämning av nycklar.

Nyckelhämtning

Nycklarna hämtas på Studentbos kontor, Bredgatan 46. Hyran betalas alltid i förskott och ska vara betalad innan nycklarna hämtas. Ta med legitimation.

Se över lägenheten

Innan du flyttar in så har vi gjort en besiktning av lägenheten där vi kontrollerar lägenhetens status och städning. Är du missnöjd med något kan du göra en felanmälan till oss för att få det åtgärdat. 

Autogiro & E-faktura

Studentbo erbjuder såväl autogiro som E-faktura. Intresserad? Läs mer här.

Flyttanmälan & adressändring

Glöm inte anmäla flyttanmälan och adressändring. När du ska anmäla flytt till Skatteverket, använd alltid Folkbokföringens lägenhetsnummer, använd inte Studentbos lägenhetsnummer. Både Folkbokföringens och Studentbos lägenhetsnummer står på ditt hyresavtal.

Hemförsäkring

Oavsett om du hyr korridorrum eller lägenhet bör du teckna egen hemförsäkring. Du behöver en hemförsäkring för att skydda ditt hem och dina ägodelar. Läs mer om hemförsäkring.

Hyr ett förråd

Är du i behov av ett förråd? Förråd ingår normalt sett inte i Studentbos lägenheter, men finns att hyra separat. Kontakta Studentbo för mer information. 

Aktivera ditt bredband

I de flesta av våra hus så ingår bredband från Telenor, 100/10 Mbit/s, i grundhyran. Du måste registrera dig hos Telenor och aktivera ditt bredband för att det ska fungera.