Tillval

Vill du skaffa en tvättmaskin, diskmaskin eller ny spis? Då ska du göra ett Tillval. Ett enkelt och bekvämt sätt att göra livet lite enklare. 


Så här gör du din beställning

När du bestämt dig för vilket tillval du vill ha så fyller du i vår beställningslista som finns längst ner på sidan eller i vår butik. Beställningslistan kan du fylla i direkt i datorn och sedan mejla den till oss: graddhyllan@hyresbostader.se. Om du hellre vill fylla i den för hand går det lika bra. Då skriver du ut blanketten och skickar den till oss per post. 

Kan tillvalet installeras i din lägenhet?
Efter att vi fått din beställning kan vi behöva stämma av om just ditt önskemål fungerar i din lägenhet. Vår reparatör gör ett besök hos dig för att se om det tillval du önskar installera fungerar hemma hos dig. Det kan ta upp till fyra veckor innan vi återkommer med besked, men vår målsättning är självklart att du ska få svar så snabbt som möjligt.

När det är dags att installera 
När vi konstaterar att tillval är möjligt i just din lägenhet skickar vi ett kontrakt eller medgivande till dig för underskrift. När påskrivet kontrakt eller medgivande är registrerat, beställer vi tilllvalet och installerar produkten i din lägenhet senast till det datumet som ditt avtal börjar gälla. Vid beställning av vissa produkter tillkommer en kontantinsats som betalas till oss på Botorget. 

Kostnad och service på produkten 
Efter att du fått din tillvalsprodukt installerad i din bostad betalar du en fast månadskostnad under en bestämd betalningstid eller så höjs din grundhyra för den valda produkten. Detta varierar beroende på vilken produkt du valt och framgår på beställningslistan. Betalar man en månadskostnad under en bestämd betalningstid ingår service vid normalt slitage under betalningstiden och du kontaktar Botorget vid fel på produkten. Produkten tillhör lägenheten. Om produkten läggs in i grundhyran för din lägenhet som en höjd standard gäller hyreshöjningen under hela hyresförhållandet. Det ingår då alltid service vid normalt slitage och produkten byts ut mot ny när den blir utdömd av vår reparatör.

Vad ingår när jag har gjort mitt val?
I priset för våra tillval ingår installation, produktens kostnad och service under betalningstiden om den är begränsad -  förutsatt att produkten inte är utsatt för onormalt slitage eller skadegörelse.

Innebär det att min bostad får fler Rätt Hyra-poäng?
I samband med beställningar av vissa produkter kan en förberedelse kostnad tillkomma i form av höjning av din grundhyra med max 1,5 RH-poäng. Det är beroende på vad som tidigare är förberett i din lägenhet. Detta gäller vid val av produkter där el och vatten behöver dras fram. 1 RH-poäng avser framdragning av vatten och el. 0,5 RH-poäng avser installation av jordfelsbrytare. Läs mer om RH-poäng under fliken Rätt hyra. Under Mina sidor ser du också din lägenhetsdeklaration där det framgår vad som finns i just din lägenhet.

Varmt välkommen med din beställning!