Elbilsladdning

Elbilar är tysta, billiga i drift och bra för miljön. För att möta det ökade intresset för elbilar har vi på Hyresbostäder ökat takten vad gäller antalet laddplatser i våra bostadsområden. Vill vill att det ska bli ännu enklare att äga och köra elbil och vi vet att efterfrågan kommer att öka de kommande åren.  

Flyttar du till någon av våra nyproducerade lägenheter

I alla nya projekt (samt i Klockaretorpet) kan vi erbjuda laddmöjligheter med separata avtal, dvs en egen plats. Du betalar en schablonsumma per månad utöver grundhyran för platsen. I de flesta av våra projekt erbjuder vi så kallad normalladdning. Prata med någon av våra uthyrare på Botorget så hjälper de dig med mer information. 

Var kan du ladda din bil idag? 

Flest laddstationer finns fortfarande runt storstäderna där även de flesta elbilar finns. Laddinfrastrukturen för elbilsladdning växer dag för dag och idag finns det tusentals publika laddstationer i Sverige bestående av både snabbladdare och normalladdare. Vi kan idag erbjuda publika laddmöjligheter på följande ställen i vårt bostadsbestånd: (med publika platser menar vi att laddningen är öppen för alla, dvs inte bara för dig som bor hos Hyresbostäder). 

Kneippen vid p-däcket (Vinkelgatan 38) 
Ljura (infarten till kvarteret Kardusen vid Dagsbergsvägen 16) 
Hageby (utanför Portalen vid Plåtslagaregatan 93) 

Fler laddstationer kommer att tillkomma under 2020 och framförallt 2021

Vi samarbetar med Laddkoll och du registrerar dig via app.laddkoll.se och du betalar idag 3 kr/kWh. Du kan maximalt ladda bilen i fyra timmar!